Zlatan satte 3-0 men jublade knappt. Foto: Bildbyrån. Foto: Bildbyrån

”Det känns magiskt”, säger han.

Ända sedan Champions League lottades den 27 augusti har de flesta i Malmö väntat på dagens datum.

Den 25 november skulle nämligen stadens stora son, Zlatan Ibrahimovic, återvända. Hans PSG lottades nämligen mot Malmö FF.

Och Zlatan själv har inte varit något undantag.

– Från minut ett tills jag blev utbytt njöt jag, säger Ibrahimovic till SVT Sport.

0–1 redan i tredje

I kväll var det alltså dags. Men själva huvudakten, matchen mellan MFF och PSG, blev inte mycket till match.

Redan i den tredje minuten tog PSG ledningen. Gregory van der Wiel slog ett inlägg från höger som Adrien Rabiot nickade in efter att Rasmus Bengtsson inte ens varit nära att hota i luftrummet.

Zlatan med i förarbetet

Tolv minuter senare utökade PSG till 2–0 genom Angel Di Maria. Zlatan var inblandad i förarbetet till målet.

Samme Zlatan, som ju inledde sin elitkarriär i MFF, gjorde 3–0 tidigt i andra efter att han chippat förbi Johan Wiland ur en snäv vinkel. ”Ibra” var återhållsam i sitt firande, men kunde inte låta bli att bjuda på ett leende och high fives med sina lagkamrater.

Di Maria omarkerad

MFF fick chans att reducera på straff drygt tio minuter senare, men Rosenberg träffade stolpen. I stället kunde Di Maria, helt omarkerad, i minut 68 göra 4–0 på en nick och knappa kvarten senare dunkade Lucas Moura in 5–0 på en frispark, vilket blev slutresultatet.

– Det känns magiskt. Matchen är över nu men medan matchen pågick...det går inte att beskriva. Vi fick vinna, jag fick göra mål på min hemmaplan, min stad, det går inte att beskriva det. Jag vet inte hur många spelare som fått gå igenom detta men jag är en av dem, säger Ibrahimovic till SVT Sport.

”Njuta av stunden”

Det blev en match att minnas för resten av livet för svensken.

– Det handlar inte bara om matchen, utan allting, hela historien. Det jag gått igenom, de resultaten man gjort och allting som skrivits. Det handlar om att gå ut och bara vara på plan och njuta av stunden.