MFF-ilska efter första poängförlusten

Efter fyra raka segrar i den allsvenska upptakten åkte Malmö FF i kväll på årets första poängförlust. Hemmamatchen mot Djurgården slutade 2-2 efter stor dramatik i slutskedet.

MFF:s Erik Johansson skulle raka in 3-2 på övertid. Han såg ut att fällas av Daniel Amertey någon meter från mållinjen, men domaren friade. MFF:s spelare och fans protesterade, men detta hjälpte föga.

– För mig är det en solklar straff. Jag tar ner bollen på bröstet och ska bara lägga in den, men så sparkar han ner mig, säger Erik Johansson till SVT Sport.

Allsvenskan 2014

MFF-tränaren Åge Hareide valde en mer diplomatisk linje.

– Vi har en domare som står mycket närmare. Vi får hoppas att han gör rätt, säger norrmannen till C More.

Å andra sidan kunde Malmö FF ha blivit avblåst för offside i sekvensen innan. Dessutom var den frispark som föregick den heta målchansen högst diskutabel. Yussif Chibsah orsakade denna och fick som lök på laxen sitt andra gula kort.

MFF var, som sig bör efter fyra raka segrar och bitvis stort spel, storfavorit. Det var dock Djurgården som tog ledningen när Haris Radetinac placerade in 0-1 efter en kvart. I slutet av första halvlek kvitterade Guillermo Molins efter det att Markus Halsti spelat snett inåt bakåt.

En drygt minut in i andra halvlek vek Dif-målvakten Kenneth Höie ner sig i en höjdduell med Miiko Albornoz. Bollen hamnade hos Magnus Eriksson, som tryckte in 2-1 till Malmö FF.

MFF var det bättre laget och såg ut att gå mot segern när Erton Fejzullahu satte 2-2 på en målvaktsretur i 71:a minuten. Fejzullahu hade även en fin chans att göra 3-2 till Djurgården, men han misslyckades med lobben.

– Jag har varit skadad för länge. Det var kul att spela från start. Synd att jag inte satte lobben, säger han.

Markus Rosenberg hade en boll inne, men det blev inget 3-2 till FF eftersom domarna helt korrekt dömde bort målet för offside.

Efter fem omgångar har serieledande MFF tre poäng ner till tvåan Elfsborg.