Får Malmö FF jubla i kväll? Foto: TT Nyhetsbyrån

MFF kan på allvar haka på i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i pågående Champions League-kval kan Malmö FF säkra ny seger i allsvenskan. Vid vinst mot Gefle kan MFF på allvar utmana topplagen i guldstriden – men väljer att vila stora delar av truppen, meddelar Sydsvenskan.

I dag tar Malmö FF emot Gefle på Swedbank Stadion. Viktiga poäng står på spel och då Malmö FF vid seger både säkrar andra raka vinst i allsvenskan och hakar på topplagen i guldstriden i allsvenskan – men Champions League-kvalet stör uppladdningen.

Malmö FF ställs redan på onsdag mot Celtic i kvalet till Champions League. Detta och behovet av vila gör att Malmö kommer att förändra stora delar av startelvan, meddelar Sydsvenskan.

Allsvenskan 2015

– Agon (Mehmeti) och Jussi (Yoshimar Yotún) är avstängda. In i truppen kommer Pa Konate och Gishe (Guillermo Molins), säger Hareide till Sydsvenskan.

Vidare kan Nicola Djurdjic, som gjorde sin första träning denna vecka i fredags, spela mot Gefle, förklarar Hareide.

– Han närmar sig hundra procent, han vill vara där han var innan skadan. Vi får se om vi får möjlighet att trimma honom lite extra nu mot Gefle. Det är inte säkert jag spelar honom. Eller så låter jag kanske någon spela 45 minuter och byta i halvtid, vi har några spelare som behöver vila, säger Hareide.

”Allsvenskan viktigast”

Vila och tänkbar startelva till trots har Åge Hareide fullt fokus på allsvenskan och dagens match mot Gefle.

– Allsvenskan är viktigast för oss för att vi ska kunna spela i Europa även nästa år. Och är vi med i Europa utvecklas spelarna och föreningen, säger Hareide till Sydsvenskan.

Vid seger mot Gefle går Malmö FF från 34 till 37 poäng, och hakar då på i guldstriden på allvar, endast en poäng bakom tättrion Göteborg, Elfsborg och Norrköping.

Viktiga poäng även i bottenstriden

I dagens andra allsvenska match är förutsättningarna de motsatta när Sundsvall möter Örebro. Tre poäng skulle ge Örebro andrum i bottenstriden och flytta laget från nedflyttningsplats till säkrare mark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet