AIK:s Kennedy Igboananike och MFF:s Magnus Eriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

MFF och AIK stora guldfavoriter

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF och AIK kommer att göra upp om guldet. I alla fall om fotbollsexpertisen på plats på upptaktsträffen får rätt.

På den allsvenska upptaktsträffen i Malmö fick de drygt 280 personerna på plats – spelare, tränare och journalister, tippa vinnare av årets upplaga.

Malmö FF och AIK är rejält stora favoriter. Det regerande mästarlaget fick 41,9 procent av rösterna och AIK fick 38 procent.

Allsvenskan 2014

– Pressen ökar ju på oss som ska försvara guldet. Men det är kul att de andra tror på oss och har respekt för oss, säger Malmös nye tränare Åge Hareide till SVT Sport.

Närmast följde IFK Göteborg på 6,7 procent och Elfsborg som fick 4,5 procent av rösterna.

Skulle Malmö försvara sitt guld blir de det första laget som gör det på över ett decennium. Något som Hareide säger till.

– Det är ju svårt att försvara ett guld. Oftast tappar man spelare efter ett guld. Men vi har ju fått behålla de flesta och har dessutom fått hit Markus Rosenberg, säger Hareide.

Eriksson tippad skyttekung

MFF:s Magnus Eriksson fick med sina 22,3 procent flest röster när det kom till vem som blir skytteligavinnare. Närmast bakom kom alternativet ”annan spelare” med 20,5 procent, sedan lagkamraten Markus Rosenberg med 15,1 procent och AIK:s Kennedy Igboananike som fick 13,2 procent av rösterna.

– Ett tips som jag stödjer. Vi har det riktigt bra ställt på anfallssidan. Dessutom har vi ju Guillermo Molins som också är en bra målskytt, säger Hareide.

Falkenberg och Gefle ”fel” sorts favoriter

När det kommer till de lag som slutar näst sist och sist och därmed åker ur allsvenskan direkt fick Falkenberg flest röster – 38,3 procent. Gefle följde närmast på 25,4 och sedan Halmstad och Brommapojkarna på 15,3 respektive 10,2 procent.

– Det är ju upp till var och en att tippa det. Det får stå för dem, säger Henrik Larsson, när SVT Sport visar honom resultatet.

– Men det är väl inte så överraskande att det ser ut så här. Ända sedan jag tog över klubben har alla sagt att vi ska åka ut.

Han ser dock positivt på säsongen.

– Det känns bra. Men vi får se hur det går när vi sätter igång. Det ska ju spelas om det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet