Här är MFF-profilens råd

Uppdaterad
Publicerad

Han var en del av det Malmö FF som gick hela vägen till Europacupfinal 1979. Nu är laget tillbaka på den stora fotbollsscenen – enligt Roland Andersson är framgångsreceptet detsamma nu, som för 35 år sedan. – De måste kompensera för bristen på individuell skicklighet, säger Andersson till SVT Sport.

I kväll inleder Malmö FF Europaäventyret på allvar – det är dags för den första gruppspelsmatchen mot Juventus i Turin.

”Man kan inte vara nöjd nu”

– Jag vet att det är många som tycker att ”de har ingenting att förlora” – men nu börjar det ju. Nu ska vi försöka göra det bästa av det och ta så många poäng som möjligt. Man kan inte vara nöjd nu, säger Roland Andersson till SVT Sport.

Champions League 2014-2015

På papperet är Malmö det sämre laget, Andersson menar att Juventus individuellt sett är bättre på sju-åtta platser. Men att Malmö ska kunnde plocka poäng ser han inte som en omöjlighet.

– Det som krävs är ju att man klarar av att kompensera för den här bristen på individuell skicklighet gentemot Juventus. Genom att vara väldigt välorganiserade och taktiskt medvetna, inte vara naiva och inte tappa boll på fel ställen, ha rätt positioner.

”Samma recept som när vi gick till final”

– Det är de här gamla klassiska recepten som en gång i tiden när vi gick till Europacupfinal. Det är samma recept.

Du var ju med och upplevde Europaframgång med Malmö i slutet på 70-talet, vad betydde det för er?

– Det är ju jättestort för hela stan, hela stan andas ju fotboll. När MFF nu gick till Champions League, det var sån glädje. Det finns de kraven hela tiden att vi ska vara med i toppen, det är en mentalitet som pumpats in i klubben – det sitter i väggarna att man inte ska vara rädd för att anta utmaningar.

– Vi ska vara bäst. Hela stan är bakom klubben, det känns helt underbart att vi är där på den stora scenen igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet