MFF:s norrmän i toppform inför derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Det är den norska superduon Jo Inge Berget, skytteligaledare, och Magnus Wolff Eikrem, toppar assistligan, som ligger bakom Malmö FF:s succéstart. I dag kan de förstärka MFF:s serieledning mot Helsingborg.

Båda är födda 1990 och träffades för första gången för nio år sedan när de spelade EM-kval med det norska P16-landslaget. Sedan dess har de spelat ihop i både Molde och Cardiff och är nu återförenade i Malmö FF.

I dag väntar ärkerivalen Helsingborg i ett hett derby i Malmö. Större blir det inte i Skåne.

– Slår vi HIF så är vi till och med en poäng bättre än vi var i samma läge förra året, konstaterar MFF-tränaren Åge Hareide i Sydsvenskan.

Helsingborg tränas den här säsongen av Henrik Larsson som har all den erfarenhet som krävs av stora matcher från sin egen tid som aktiv.

– Det ska inte krävas någon extra motivation till de stora matcherna utan det handlar mer om hur du ska hantera dina känslor. Hur ser du det som en utmaning, kontra belastning? Den typen av frågor, säger Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.