Foto: TT Nyhetsbyrån

MFF ska dansa på den stora scenen

Uppdaterad
Publicerad

Europas största klubbscen väntar.

Mot Juventus i Champions League-debuten tänker Malmö FF-spelarna inte vänta på att bli uppbjudna.

– Vi ska gå ut och slita för Malmö – för emblemet på bröstet, säger Magnus Eriksson.

Med poliseskort anlände Malmö FF-spelarna till Art Hotell Olympic i Turin. Lagom till att spelarna trillade ut från bussen skingrade sig molnen så att solen kunde bryta igenom.

Då skingrades även frågetecknen kring Magnus Eriksson och Emil Forsberg, som blev skadade i lördagsmötet med Häcken i fotbollsallsvenskan.

Champions League 2014-2015

– Foten känns bra. Det känns positivt, säger Eriksson om sin stukade fot.

– Det är lugnt. Det ska bli skitkul det här. Något man har längtat efter, säger Forsberg om sin skadade höft.

Duon ska kunna spela på tisdag i Champions League-debuten mot Juventus. Även mittbacken Erik Johansson, som varit magsjuk, är aktuell för spel om inget bakslag sker.

Inga turister

Båda är överens om att MFF inte är några turister i världens finaste klubbturnering.

– Vi har sagt att vi ska inte åka hit och tycka att allt är jättekul, och bara och förlora. Vi är här för att göra ett bra resultat, säger Magnus Eriksson.

– Klart vi vill ta poäng. Vi önskar ju att vinna alla matcher, men det är så klart svårt, säger vänsteryttern Forsberg.

Europasystemet 5-3-2, som var så framgångsrikt när CL-biljetten säkrades hemma mot Salzburg, fick sig en törn i lördags mot Häcken. Redan efter en halvtimme – efter underläge med 1-3 – övergick tränare Åge Hareide till 4-3-3.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som inte stämde i lördags. När vi ligger under spelar vi ju bra direkt när vi måste, säger anfallaren Isaac Kiese Thelin.

– Mot Juventus måste vi vara taggade från start.

Få med CL-rutin

Med tre raka serie A-titlar i ryggen har Juventus-spelarna ett överlastat bagage av Champions League-rutin. I Malmö är det endast anfallsstjärnan Markus Rosenberg, med Werder Bremen och Ajax, och innermittfältaren Enock Kofi Adu, med danska Nordsjælland, som spelat i turneringen.

I våras spelade Kiese Thelin och högerbacken Anton Tinnerholm med Norrköping respektive Åtvidaberg. Nu väntar debut på Europas största klubbscen på Juventus Stadium på tisdagskvällen.

– Jag trodde inte att jag skulle spela Champions League i september när jag var i Norrköping, om jag ska vara ärlig, säger Isaac Kiese Thelin.

– Åka hit och möta Juventus – det finns knappt några större matcher att spela. Men vi kan inte tänka på vilka som står på den andra sidan. Vi måste koppla bort allt som är runtomkring, säger Anton Tinnerholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet