Malmö FF hade inga problem med att ta hem kvällens Skåne-derby. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

MFF tog sista chansen – hakade på i täten

Uppdaterad
Publicerad

Åge Hareide beskrev det som en måstematch.

Spelarna lyssnade – och levererade.

Malmö FF vann derbyt mot Helsingborg, och hakade på i toppstriden.

I tisdags kvalificerade sig Malmö FF för andra året i rad för Champions League. I kväll fortsatte succéveckan, med att laget vann Skåne-derbyt borta mot Helsingborg med 3–0.              

Matchen avgjordes mer eller mindre i den första halvkeken, som MFF faktiskt inledde mediokert. Men ungefär halvvägs in i den tog gästerna över, och kunde då även göra två mål innan halvtid.   

Allsvenskan 2015

Molins nära 4–0

I den andra halvleken fortsatte laget att styra händelserna, och med ungefär en kvart kvar att spela kunde Markus Rosenberg punktera matchen med 3–0, vilket blev slutresultatet.

– Den bara dök upp där. Det kändes som att jag hade många lägen där jag inte fick in bollen i dag, så det var lite frustrerande. Men till slut fick jag göra ett, så det var skönt i alla fall, säger Rosenberg till SVT Sport.

I matchens sista sekund hade Guillermo Molins ett jätteläge att göra 4–0, men Pär Hansson gjorde en riktigt bra räddning.

– Jag kan inte säga annat än att det är en rättvis seger för dem i dag, säger Helsingborgs tränare Henrik Larsson till C More.

Ligger femma i serien

I och med segern tog MFF chansen att haka på i täten. De ligger nu femma, sju poäng efter serieledande IFK Göteborg.

– Vi var tvungna att vinna, och i den andra halvleken spelade vi riktigt bra. Det kan ju bli en målskillnadsaffär i slutändan också, så jag sa till ”Mackan” att han måste sätta dem, säger Åge Hareide till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet