Mild tar ut ”Bästa elvan” i nya fotbollsmagasinet

Uppdaterad
Publicerad

När Håkan Mild ska utse sin allsvenska drömelva tar han ut sig själv. ”Jag såg mig själv först, sedan la jag ut laget efter det” säger han och ler i SVT:s nya fotbollsmagasin ”Jakten på Lennart” som har premiär i dag kl 12.00 på svtsport.se.

I SVT:s nya webbmagasin ”Jakten på Lennart”, som har premiär i dag, får gamla fotbollshjältar ta ut sin drömelva bland spelare de spelat har med eller mot under karriären.

Håkan Mild, med bland annat ett VM-brons från 1994 och fem SM-guld med IFK Göteborg, satte personerna framför taktiken när han tog ut sin ”Bästa elva”.

– Jag tänker inte så jättemycket på den taktiska uppställningen, jag tänker mer på individer som skulle kunna passa ihop, säger Mild.

På mittfältet har han valt att ta ut sig själv.

– Där spelar ju jag, naturligtvis. Jag tar ut mig själv där, i och med att jag får ta ut laget, säger 45-åringen.

– Jag såg mig själv först där, centralt. Sedan la jag ut laget efter det.

”Ravelli är paranoiod”

Framför sig själv placerar han IFK Göteborg-profilen Stefan Pettersson.

– Kanske en av de mest intelligenta fotbollsspelarna jag känner till. Han vet exakt var han har sina mot- och medspelare. Han är inte heller den snabbaste spelaren men med sin första touch tar han bort så att motspelaren inte kommer åt. Otroligt duktig på skarvar, otroligt bra passningsspelare, han har otroligt bra spelförståelse. Han och Stefan (Rehn) ska ha bollen mycket.

Målet i Milds elva vaktas av Thomas Ravelli.

– En fantastiskt målvakt. Han är lite paranoid, han är skraj för att misslyckas, det är en bra egenskap.

Ingen Zlatan i elvan

I dagens allsvenska finns inga spelare som kan konkurrera om en plats i Milds elva. Inte heller Zlatan Ibrahimovic får plats.

– Jag har mött Zlatan en gång i Malmö men det var för kort tid, så han fick inte vara med. Man hade väl gärna haft med honom men jag har mer relation till de individer jag har tagit ut.

Håkan Milds elva

Thomas Ravelli

Roland Nilsson, Joachim Björklund, Patrik Andersson, Mikael Nilsson

Stefan Rehn, Håkan Mild, Fredrik Ljungberg

Stefan Pettersson

Kenneth Andersson, Henrik Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.