Foto: SVT Sport

Elfsborg sörjer Ingesson

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg är en klubb i sorg. Den förre tränaren Klas Ingesson förlorade imorse kampen mot cancern.

– Han stod för väldigt mycket av det som är positivt för oss människor, säger klubbens ordförande Bosse Johansson till SVT.

Flaggorna vajade på halv stång utanför Borås Arena när minnesstunden för Klas Ingesson inleddes. Elfsborgs ordförande Bosse Johansson fanns på plats.

– Jag känner en tacksamhet över att ha lärt känna Klas. Han har ju varit engagerad i Elfsborg i ungefär tio års tid, varav de fyra senaste åren på heltid. Han hade en värme, entusiasm, optimism och energi, kombinerat med en tävlingslust på ett positivt sätt, och det är något jag och vi som förening kommer bära med oss.

Klas Ingesson

– Han stod för väldigt mycket av det som är positivt för oss människor.

Bosse Johansson besökte Ingesson hemma i Ödeshög förra veckan.

– I fem timmar satt vi och pratade om livet och fotbollen. Det var framåtriktat och optimistiskt men samtidigt också med den här sorgen, att han behövde kämpa med en väldigt orättvis sjukdom. Den vann ju inte över hans huvud, men den vann över hans kropp vilket är väldigt sorgligt.

Minnestund hela dagen

Att ordna en minnesstund för Ingesson vid Borås Arena var en självklarhet och den kommer pågå hela dagen. På kvällen samlades Elfsborg-supportrar och tände ljus för att hedra Ingesson.

– Jag tycker det är väldigt fint att så många är här och härligt att se alla ljus och blommor ochg att de hyllar Klas som var en fantastisk människa. Jag minns hans positivitet och att han alltid gav järnet, säger Catarina Natefeldt.

– Jag känner tomhet, sorg och chock, jag såg inte det här komma. Jag minns honom som väldigt stark och känslofull och eftersom han hade ett gult Elfsborg-hjärta så satte jag fem gula blommor till honom, säger Therese Fredriksson. 

Elfsborgs Anders Svensson närvarade vid minnesstunden under dagen och han var rörd över hur många människor som samlats.

– Det är tungt men naturligtvis fint också att se att det är så många människor som dyker upp och på något sätt vill skänka en tanke åt Klas och hans familj. Det säger allt om vilken fantastisk människa han var.

– Jag hoppas vi kan bära med oss allting som han lärt oss och allt han pratat om under den tid han har varit här.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson håller med.

– Han har betytt otroligt mycket. Klas är som alla vet en kämpe utan dess like.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet