Frankrike möter Portugal i EM-finalen. Foto: Bildbyrån

Misstänkt väska vid Frankrikes hotell

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt väska hittades utanför det franska landslagets hotell – bara timmar innan EM-finalen. Enligt Sky Sports utförde polisen en kontrollerad sprängning av väskan – och gav sedan lugnande besked.

Med en EM-final bara timmar bort stördes det franska landslaget av oroande rapporter. Enligt Sky Sports spärrade fransk polis av ett område utanför landslagets hotell sedan en misstänkt väska hittats.

Sky Sports reporter Kaveh Solhekol rapporterar att en kontrollerad sprängning av väskan genomförts, och kort därefter kom rapporter om att ingenting explosivt hittats. Enligt Damien Dubras, journalist på L'Équipe, fann man endast kläder.

Fotbolls-EM

Polisinsats utanför Stade de France

Så sent som för en vecka sedan genomförde fransk polis en kontrollerad sprängning av en bil utanför Stade de France, inför kvartsfinalen mot Island, sedan fordonet stått på ett förbjudet område.

Då sa polisen att det inte var något att oroa sig för, och att sådana kontroller regelbundet sker i Paris.

Säkerhetspådraget har varit stort under EM då IS-terrorister i november förra året dödade 130 människor under en terrorattack i Paris. En av attackerna skedde utanför just Stade de France.

Lugnande besked.

Sky Sports-reporters tweet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet