Anja Mittag hyllades av sina lagkamrater efter sitt sista mål för Rosengård. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Mittag avslutade med att näta

Uppdaterad
Publicerad

Hon har varit en av Damallsvenskans pålitligaste målskyttar de senaste åren.

Men nu har Anja Mittag spelat sin sista match i Sverige.

Hon avslutade som hon nästan alltid gör:

Med att göra mål.

I kväll gjorde Anja Mittag sin sista match för Rosengård. Hon avslutade på bästa sätt: Med att näta i Rosengårds 7–0-seger hemma mot Kristianstad.     

Tyskan kom fri efter en fin passning av den inhoppande 18-åringen Nathalie Persson i den 88:e minuten. Mittag, som efter VM går till Paris SG, gjorde inget misstag utan satte bollen förbi  Brett Maron i målet för 6–0. Det blev hennes 74:e mål på 93 matcher med laget.

Damallsvenskan 2015

– När det är sista matchen så vill man ändå göra mål. Det var en bra passning av Nathalie, sen hade jag lite tur i avslutet, säger Mittag till TV4, där det syntes att hon var rörd.

– Jag är väldigt ledsen. Jag vill tacka mitt lag som ger mig ett snyggt avsked. Jag vet inte vad jag ska säga... Det känns jobbigt.

Berglund på bänken

Efter målet hyllades Mittag av sina lagkamrater som lyfte upp henne i luften.

Rosengård, som hade den svenska VM-backen Emma Berglund på bänken hela matchen, vann till slut med 7–0 efter att Kirsten van der Men avslutat målskyttet på tilläggstid. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet