Foto: Bildbyrån

Mourinho: ”De blir perfekta för varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho har återförenats i Manchester United. I klubbens tv-kanal hyllar den 53-årige portugisen sin svenska anfallare. ”Zlatan är Zlatan. Han vinner år efter år och hans målskörd är imponerande”, säger Mourinho.

Förra veckan blev det klart att Zlatan Ibrahimovic spelar för Manchester United kommande säsong. Därmed återförenas svensken med nygamle tränaren José Mourinho.

– Zlatan är Zlatan. Han vinner år efter år och hans målskörd är imponerande. Han är en fantastisk spelare, säger José Mourinho i klubbens tv-kanal.

De båda återfanns i italienska Inter mellan 2008 och 2009.

– Det är en fin sak, att du får chansen att träna en spelare igen. Det betyder att relationen var bra både på ett personligt plan och ett sportsligt.

Premiär mot Bournemouth

Zlatan Ibrahimovic har vunnit titlar i Italien, Spanien, Nederländerna och Frankrike men Premier League blir något nytt för svensken.

– Ser man till hans ålder och hans cv är han helt otrolig, men han står inför sin största utmaning nu, säger Mourinho.

Anfallspartner till 34-årige Ibrahimovic kan bli 18-årige Marcus Rashford.

– 34 plus 18 delat på två är den perfekta åldern på en fotbollsspelare. Jag tror att de blir ett perfekt komplement till varandra.

Första matchen för José Mourinho som ansvarig för Manchester United blir Borussia Dortmund i Shanghai den 22 juli. I Premier League väntar Bournemouth i premären den 13 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.