Kerim Mrbati (i mitten) räddade en poäng till sitt Djurgården. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Djurgården såg ut att åka på sin första förlust på över en månad.

Med sina två första allsvenska mål någonsin räddade han laget.

Kvällens Stockholms-derby var utan tvekan en match med två ansikten.

Den första, som framträdde i den första halvleken, dominerade AIK.

Allsvenskan 2015

De behövde inte ens tre minuter innan de tog ledningen i det utsålda Stockholms-derbyt borta mot Djurgården. Nils-Eric Johansson tog hand om sin egen retur, som tillkom efter en hörna, och satte 1–0.

Därefter förde AIK stora delar av spelet i den första halvleken, men det dröjde ända till tilläggstid innan Mohamed Bangura gjorde 2–0.

– Jag tycker att vi borde ha fått 2–0 tidigare. Men mål är alltid viktiga, så det var klart att det var skönt, sade AIK:s tränare Andreas Alm till C More.

Bengaler försenade

Efter Banguras mål blev det en lång halvtidsvila. Det tog hela 47 minuter innan den andra halvleken kunde dra igång.

Anledningen: Samma som så ofta annars i allsvenska stormatcher (framför allt i huvudstaden) nu för tiden: Tända bengaler som gjorde arenan rökfylld.

Mrbati reducerade

Men när den väl kom igång var det en helt annan matchbild än i den första. Djurgården verkade ha fått den bästa effekten av bengalpausen, och kunde redan efter tio minuter reducera genom Kerim Mrabti, 21-åringen som värvades från Sirius gjorde därmed sitt första allsvenska mål någonsin.

– Jag sa till några vänner: Vänta till derbyt, säger Mbrati till SVT Sport.

Och det visade sig att de inte bara kunde vänta sig ett mål 27 minuter senare kom nämligen hans andra allsvenska mål. Han tog emot bollen vid vänsterkanten, lurade bort Dickson Etuhu, gick in någon meter och avslutade med ett perfekt placerat skott vid den bortre stolpen.

Segersvit bröts

Målet blev matchens sista, och matchen slutade därmed 2–2. Djurgårdens sex matcher långa segersvit bröts, men den förlustfria sviten är nu uppe i sju matcher.

– Vi pressar på rejält och jag tycker nästan att vi hade kunnat vinna med 3–2, säger Mbrati.

AIK:s Henok Goitom var irriterad efter de tappade poängen.

– Vi är så jäkla dåliga taktiska. Det är helt sjukt, säger han till SVT Sport.