Nannskog: ”Aldrig trygg med Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Trodde du att en EM-kvalmatch mot Moldavien innebär tre säkra pinnar? Glöm det.

”Jag tar aldrig något för givet när det gäller Sverige nu för tiden”, säger SVT:s expert på plats i Chisinau, Daniel Nannskog.

Trots att Moldavien ligger sist i EM-kvalgruppen är de ingen enkel nöt att knäcka.

– Det är för att de är vana vid att alltid nöta försvarsspel. Mot nästan alla lag de möter får de backa hem och ligga rätt i sina positioner och de gör det bra, säger Daniel Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

Moldavien har lyckats få med sig ett 1–1-resultat mot Ryssland.

– De är enormt försvarsorienterat, vi måste lyckas lyckra upp det med kreativitet och med fina inlägg.

Men med andra ord är Nannskog långt ifrån säker på seger.

– När det gäller Sverige så är man aldrig riktigt trygg. Jag är nervös, säger han.

VIKTIGA PUNKTER ENLIGT NANNSKOG

Vänsterkanten

”Tror att det blir inressant. Det ser ut som att Erkan Zengin ska spela med Martin Olsson bakom sig. Då kommer Zengin kunna kliva in i banan och Olsson kan överlappa och sätta in inlägg, där Zengin kan komma till avslut”

Högerkanten

”Det ser ut som att det blir Sebastian Larsson som får spela och det är bättre om han, till skillnad från Zengin, kommer till inlägg själv. Bäst är han när han kommer till tidiga inlägg”

Tunga pjäserna på topp

”Det verkar so matt Zlatan får spela med Isaac Kiese Thelin. Och de två har storlek och kraft för att nicka dit nån, eller komma först i boxen”

Fasta situationer (som inte längre är ett problem, enligt Nannskog)

”Jag tycker att vi har blivit bättre på fasta situationer. Vi hade ett jättestort problem i EM 2012 och en bit in i kvalet efter. Men jag tycker det har blivit bättre. Mycket bättre. Så jag är inte orolig. Vi har bra storlek på våra spelare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet