Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så tog det slut för Viktor Fischer i AIK – se i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog efter Viktor Fischers besked: ”Chockartat”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Fischer, 29, avslutade fotbollskarriären i går efter en floppartad vårsäsong i AIK.

SVT Sports expert Daniel Nannskog blev förvånad när beskedet kom.

– Det är klart att det är chockartat och tragiskt, säger han.

Se det snöpliga slutet på Viktor Fischers karriär i spelaren ovan.

Välmeriterade Viktor Fischers sejour i AIK avslutades abrupt under gårdagen. Utöver att parterna gick skilda vägar bekräftade även hans belgiska klubb Royal Antwerp att 29-åringen väljer att avsluta karriären på grund av sin skadeproblematik.

– Det är klart att det är chockartat och tragiskt att han behöver ta det här beslutet som 29-åring, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Varför tror du att det blev som det blev?

– Det verkar inte varit någon bra match och kommer man in i ett lag som inte är i harmoni så kan det bli så här. Sedan har ju skadorna också spelat sin roll.

Hyllades rejält inför säsongen

Inför säsongen höll Nannskog dansken som en av allsvenskans bästa värvningar, ett förhandstips som han ändå kan stå bakom, trots att utfallet blev något helt annat med facit i hand.

– Jag tyckte han såg lovande ut under försäsongen och med tanke på hans tidigare meriter höll jag honom högt upp på listan inför säsongen, utvecklar Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.