Nannskog: ”Ekdal näst viktigast i landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal tycker att frågan är ointressant, men SVT:s expert Daniel Nannskog är säker på sin sak – Ekdal är landslagets viktigaste spelare efter Zlatan. ”Det tror jag definitivt”, säger Nannskog till SVT Sport.

På lördag väntar den första i raden av tuffa EM-kvalmatcher för Albin Ekdal och det svenska landslaget när Ryssland står för motståndet.

Ekdal, som valde Hamburg före PSG, debuterade i landslaget 2011 och har med tiden blivit en viktig spelare för Sverige – rent av den allra viktigaste efter Zlatan Ibrahimovic enligt många och så även SVT:s expert Daniel Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

– Det tror jag definitivt, säger Nannskog till SVT Sport.

När SVT Sport träffade Ekdal förklarade han att frågan om vem som är ”nummer två” spelar mindre roll.

– Så klart att min status har vuxit med åren när jag har fått spela de flesta matcherna från start, men man behöver inte prata om vilka spelare som är bäst efter Zlatan. Det finns en hel drös duktiga killar. Vi har en nummer ett och många duktiga bakom honom. Vem som är nummer två, tre eller fyra spelar mindre roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet