Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”En trygghet för spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Lagerbäck är med som rådgivare när Janne Andersson tar över som förbundskapten för landslaget. SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog tycker att det är väldigt positivt: ”Är det något vi vill ha tillbaka i Sverige så är det ett organiserat och stabilt försvarsspel”, säger han.

Lars Lagerbäck har hyllats sedan han förde Island till en sensationell kvartsfinal i EM. Daniel Nannskog tror att det kan betyda mycket att han får en rådgivande roll för landslaget.

– Om man kan dra nytta av den rutinen han har på något sätt så är det positivt. Är det något vi vill ha tillbaka i Sverige så är det ett organiserat och stabilt försvarsspel.

Herrlandslaget i fotboll

– Folk kunde tycka att det var tråkigt, att vi utgick från det defensiva. Men ska vi gå långt så måste vi börja bakifrån, ifrån defensiven, säger Nannskog.

Hur lätt är det att påverka som rådgivare?

– Jag tror att Janne Andersson är väldigt öppen för att samarbeta. Det är nog den typ av ledarskap som Janne har: att ta in kompetens från folk och kunna lyssna på dem.

Samtidigt menar Nannskog att Andersson har ett mod som i kombination med Lagerbäcks rutin och förmåga att organisera kan bli riktigt bra.

Sedan skadar det inte att Lagerbäck fått stjärnglans sedan EM.

– Det är klart att spelarna i landslaget lyssnar lite extra när man sett hur han tog Island så långt i EM-slutspelet. Han är en ledare, en person som man lyssnar på eftersom han har nått så stora framgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet