Nannskog: ”Gillar vad jag såg av Toivonen och Berg”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog gladdes åt Sveriges offensiv efter 3-0-segern mot Bulgarien i VM-kvalet. ”Jag tycker man får se ett tydligt offensivt mönster, jag gillar verkligen vad jag såg av Toivonen och Marcus Berg”, säger han.

Till kvällens match mot Bulgarien valde förbundskapten Janne Andersson att starta med Ola Toivonen, istället för John Guidetti.

SVT:s expert Daniel Nannskog gillade vad han såg hos anfallsparet Toivonen och Marcus Berg.

VM-kval fotboll

– Jag tycker att de kompletterar varandra på ett bra sätt. Man ser verkligen att de spelat tillsammans tidigare. Man vet var man har varandra och hittar varandra. Det är något att bygga vidare på, så det känns väldigt bra med ett fungerande anfallspar.

Vad tror du om nästa match?

– Nu är det Frankrike nästa och det är klart att det blir en helt annan match än mot Bulgarien. Oerhört mycket försvarsarbete är att vänta. Jag tycker ändå vi har ett bra försvarsarbete, fyrbackslinjen känns trygg även om vi släpper till två stora chanser mot Bulgarien. Det känns lite onödigt, för det ska vi inte behöva göra.

– Och det är klart att möter vi Frankrike kommer vi bli straffade. Det måste vi försöka städa bort och vara ännu mer koncentrerade över 90 minuter, men det känns som en bättre trygghet än på länge just i försvarsarbetet.

Är du förvånad över att det blev 3-0?

– Jag hade förväntat mig att vi skulle föra spelet och styra och ställa där ute, men bulgarerna var svagare än vad jag trodde. Samtidigt är det en bra rörelse och en bra variation i spelet som gör att bulgarerna får det jobbigt. Men de visade tydligt att Sverige är ett bättre landslag än Bulgarien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet