Nannskog: ”Guidetti måste leverera mer”

Uppdaterad
Publicerad

John Guidetti borde inte vara med i landslagstruppen som Erik Hamrén presenterar i eftermiddag. Det tycker SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Inte än, han måste leverera mer, säger Nannskog.

I dag tar Erik Hamrén ut landslagstruppen till EM–kvalmatcherna mot Ryssland och Lichtenstein.

Tre spelare har blivit stora snackisar under den senaste tiden.

Och den kanske hetaste av dem alla är John Guidetti, som fått en nystart i skotska Celtic.

”Behöver visa mer över tid...”

Men SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker inte att Hamrén ska ta ut den 22-årige anfallaren.

– Inte än. Han har gjort bra matcher i U21-landslaget och i Celtic men han måste leverera mer och visa mer över tid. En spelare som Branimir Hrgota har varit bra under en längre period. Jag tror att det är bra att Guidetti inte slängs ut, han är inte i absolut toppslag än. Men självklart är det kul att han gör mål igen, säger Nannskog.

Zlatan oroar Johannesson

Zlatan Ibrahimovic missar kvällens Champions League-match mot förra klubben Barcelona, och hans skada oroar expert Markus Johannesson.

– Det är samma som inför Österrike. Jag är orolig. Det som är oroväckande är att Zlatan fått följdskador, säger Johannesson om PSG-stjärnan.

Ekdal självskriven på mittfältet

Albin Ekdal gjorde hattrick i helgens serie A-omgång, för sitt Cagliari borta mot Inter, och är självskriven i startuppställningen enligt SVT:s experter.

– Han ska spela i topp på tremannamittfältet. Han är strålande när han arbetar tillsammans med anfallarna, säger Daniel Nannskog.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.