Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Sorg för hela fotbollssverige”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds målvakt Aly Keita attackerades i den 90:e matchminuten av en inrusande åskådare. En sorg för hela fotbollssverige, menar SVT Sports expert Daniel Nannskog – som dock inte är chockad. ”Jag är inte förvånad av galenskapen”, säger han.

Daniel Nannskog har erfarenhet av att vara allsvensk spelare och följt svensk fotboll i många år. Men senaste tidens huliganism har gjort honom avtrubbad.

– För det händer hela tiden. Vi har folk på våra läktaren som kommer in för att ställa till med skit. Och det är väldigt, väldigt svårt för klubbarna att få bort människorna. Det går inte att försvara sig, säger Nannskog.

”Folk som vill skapa kaos”

Går det inte att förhindra?

– Jag vet faktiskt inte vad man ska göra. Det finns uppenbarligen folk som vill komma till arenor för att skapa kaos. Det är fruktansvärt. Tragiskt. Att spelare och andra åskådare inte kan känna sig säkra, det är ju bara för sorgligt.

Vad vill du att det här ska få för konsekvenser?

– Förövaren ska självklart stängas av väldigt lång tid. Sedan är det ju Jönköping som är ansvariga för säkerheten på arenan. Det skulle förvåna mig om Östersund inte får tre poäng. Men sorgligast är det att en spelare har blivit slagen av en galning som sprungit in. Det är väldigt, väldigt allvarligt och väldigt, väldigt tråkigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.