Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Nannskog: ”Låt MFF vara underdogs mot Salzburg”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet. Nu väntar ett revanschsuget Salzburg i den sista kvalomgången.

”Låt Malmö vara underdogs mot Salzburg. Då kanske vi får se en liten skräll igen”, säger SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Malmö FF tog sig vidare i Champions League–kvalet efter att ha besegrat Zalgiris med 1–0 borta i Vilnius.

– Det var rätt så kontrollerat från Malmös sida. Men Yoshimar Yotún måste upp i sitt försvarsspel. Han var ute och cyklade lite i försvarsspelet och mot bättre motstånd kan det straffa sig, säger Daniel Nannskog.

Champions League

Imponerad av 16-åringen

I andra halvlek fick Malmö byta ut målvakten Zlatan Azinovic på grund av skada. På bänken fanns endast en målvakt tillgänglig – 16–årige Marko Johansson, som är den näst yngsta någonsin att spela en Champions League-match.

– Jag tycker att han var väldigt, väldigt lugn. Det är ändå en väldigt betydelsefull match. Och att då komma in som 16-åring när det står så mycket på spel och ha det lugnet var imponerande och kul att se, säger Nannskog och fortsätter:

– Men Malmö behöver en ny förstamålvakt och det snackas en hel del om Johan Wiland. Det kan vara ett bra namn, man kan inte lita helt på en 16-årig målvakt, samtidigt som Azinovic är ett oprövat kort.

”Hård nöt att knäcka”

I nästa omgång väntar ett revanschsuget Salzburg.

– Nu får Malmö fler spelare tillgängliga, många var borta i dag. Det blir en hård nöt att knäcka. Låt Malmö vara underdogs, då kanske vi får se en liten skräll igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet