I morgon presenterar Erik Hamrén EM-truppen. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

EM–truppen om Nannskog får bestämma

Uppdaterad
Publicerad

I morgon presenterar Erik Hamrén sin EM–trupp, men SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog har sitt förslag klart redan nu. ”Den här truppen kan gå vidare, det tror jag defintivt”.

– Mitt förslag på trupp är en skön mix av gammalt och ungt. Vi har Zlatan, Isaksson, Källström som rutinerade herrar och sen har vi flera från U21–mästarna i fjol som Lewicki, Guidetti, Hiljemark, säger Daniel Nannskog.

– Jag tror inte att Hamrén tar ut Salomonsson och Jonas Olsson, inte heller Nordfeldt i mål, men i stort kommer truppen se ut så här tror jag.

– Det är viktigt att hålla truppen intakt efter det lyckosamma kvalet mot Danmark, så stommen är densamma, men jag har några nya som Lindelöf-Nilsson, Augustinsson, Salomonsson, Jonas Olsson, de kan alla bidra på olika sätt.

Nannskogs landslagstrupp

Målvakter:

Andreas Isaksson, Kasimpasa SK

Robin Olsen, FC Köpenhamn

Kristoffer Nordfeldt, Swansea

– Isaksson är ett solklart första val för mig. Jag känner mig trygg med honom. Nordfelt är en bättre målvakt än Hopf i mitt tycke så därför valde jag honom som tredje alternativ.

Försvarare:

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn

Martin Olsson, Norwich

Emil Salomonsson, IFK Göteborg

Mikael Lustig, Celtic

Erik Johansson, FC Köpenhamn

Andreas Granqvist, FK Krasnodar

Victor Lindelöf-Nilsson, Benfica

Jonas Olsson, West Bromwich Albion

– Lindelöf-Nilsson har speed som jag gillar och han kan kliva i väg med boll. Jag tror att han blivit av med de värsta nerverna från träningslandskamperna och att han nu kommer vara redo för att spela och leverera.

Mittfältare:

Jimmy Durmaz, Olympiakos

Emil Forsberg, RB Leipzig

Erkan Zengin, Trabzonspor

Sebastian Larsson, Sunderland

Kim Källström, Grasshoppers

Albin Ekdal, Hamburg (Pontus Wernbloom, CSKA Moskva)

Oscar Hiljemark, Palermo

Oscar Lewicki, Malmö FF

– Lite tveksam på Zengin men han är en sådan spelare som kan komma in och ändra matchbilden. En joker som vi kan behöva. Vi har inte så många andra spelare som kan luckra upp ett försvar.

Anfallare:

Emir Kujović, IFK Norrköping

John Guidetti, Celta Vigo

Marcus Berg, Panathinaikos

Zlatan Ibrahimović, Paris Saint-Germain

– Det här är Sveriges fyra bästa forwards. Det är inget snack. Anfallssidan känns självklar. I dagsläget skulle jag starta med Zlatan och Berg, men det blir intressant att följa i träningslandskamperna vem som har bäst form bredvid Zlatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet