Här lämnar Neymar träningsanläggningen. Foto: TT

Barcelona bekräftar: ”Neymar vill lämna”

Uppdaterad
Publicerad

Allt talar för att Neymars övergång till PSG snart är officiell.

Efter att ha sagt hej då till sina lagkamrater bekräftar Barcelona att Neymar vill lämna klubben. ”Klubben hänvisar till utköpsklausulen som är 222 miljoner euro (2,13 miljarder kronor) och som ska betalas i sin helhet”, skriver klubben på sin hemsida.

Den brasilianske superstjärnan var på Barcelonas träningsanläggning i morse – men tränade inte.

Senare meddelade nyhetsbyrån AP att han berättat för sina lagkamrater att han kommer att lämna Barcelona, varpå klubben nu bekräftar att han vill lämna.

En transfercirkus fylld av rykten

”Neymar till PSG” har varit har varit huvudnumret i sommarens stora ryktescirkus och turerna har avlöst varandra – åt diametralt olika håll.

Det började med att PSG avsåg att aktivera hans utköpsklausul på motsvarande två miljarder kronor, vilket skapade en rejäl ryktesstorm om spelarens missnöje i Barcelona.

Piqués dementi: ”Han stannar”

Sedan kom en dementi i sociala medier – av hans lagkamrat Piqué. Han stannar, skrev mittbacken, tillsammans med en bild på dem.

Pique

Bara den här veckan har det rapporterats att La Liga inte kommer att acceptera en aktivering av Neymars utköpsklausul. Anledningen är att de tvivlar på att pengarna för övergången är i enlighet med Financial Fair Play.

Kaveh Sky Sports

Blir tidernas dyraste

Men nu verkar, av allt att döma, sista kapitlet skrivet i den här historien och tidernas dyraste övergång i fotbollssammanhang är på väg att slutföras.

Neymar har, enligt katalanska radiokanalen RAC1, berättat att han flyttar till Paris för att spela i PSG.

Barcelonas tweet

Agenten bekräftar

Nu bekräftar även Neymars agent, Wagner Ribeiro, att övergången är klar.

– PSG kommer att betala utköpsklausulen och Neymar kommer att presenteras kommande vecka, säger agenten enligt spanska Marca.

Neymar

Fullständigt namn: Neymar da Silva Santos.

Född: 5 februari 1992 i Mogi das Cruzes i Sao Paulo.

Längd: 175 cm.

Position: Anfallare/mittfältare.

Seniorklubbar: Santos (2009–2013), Barcelona (2013–).

Meriter i urval: Champions League-mästare 2015. Spansk ligamästare 2015 och 2016. Spansk cupmästare 2015, 2016 och 2017. OS-guld 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.