Neymar blev utvisad efter en filmning. Foto: TT Nyhetsbyrån

Neymar tillbaka i PSG efter VM – blev utvisad efter filmning

I kväll gjorde Neymar sin första match för Paris Saint-Germain efter VM.

Det blev ingen succé.

Han blev utvisad – efter två gula kort på 80 sekunder.

Det blev bara 62 minuters spel för Neymar i kvällens ligamatch hemma mot Strasbourg. Detta på grund av två varningar strax efter varandra.

Först, i den 61:a minuten, blev han varnad för att ha dragit upp ena handen i ansiktet på Adrien Thomasson i samband med en duell dem emellan.

Ligue 1

Domaren gjorde rätt

Och mindre än en och en halv minut senare fick Neymar sin andra varning. Detta då han fick bollen till vänster i straffområdet och föll när han klev förbi Gerzino Nyamsi.

Domaren tvekade inte många sekunder innan han först visade ett gult kort, och sedan ett rött. Och reprisbilderna gav honom rätt, då det inte var någon som helst kontakt mellan de båda spelarna.

Marquinhos gjorde 1–0

Ställningen vid de båda korten var 1–1. Marquinhos gav PSG ledningen efter att Neymar slagit en frispark som Marquinhos nickade in. Samme Marquinhos var sedan olycklig i den 51:a minuten. då han styrde ett Strasbourg-inlägg i eget mål.

PSG vann, trots utvisningen, matchen med 2–1, efter ett straffmål av Kylian Mbappé i den sjätte tilläggsminuten. Detta efter att just Mbappé fått en knuff i ryggen av Nyamsi.

Messi har fått förlängd semester

Den argentinske VM-hjälten Lionel Messi missade matchen på grund av semester. Han förväntas vara tillbaka nästa vecka.

Paris Saint-Germain leder fortsatt tabellen i Ligue 1.