Sveriges Abdul Khalili och Astrit Ajdarevic deppar samtidigt som Nigerias William Ekong jublar efter 1–0. Foto: BILDBYRÅN

Sverige föll mot Nigeria

Sverige förlorade mot Nigeria med 0–1 i den andra gruppspelsmatchen. Nu väntar en ödesmatch mot Japan för svenskt avancemang. ”Vi är inte tillräckligt vassa i första halvlek”, säger förbundskapten Håkan Ericson till TV3.

Nigeria dominerade stort och tog också rättvist ledningen med sex minuter kvar av den första halvleken. Ett perfekt inlägg från vänster nådde Sadiq Umar som nickade in 1–0 för Nigeria.

Den nigerianska ledningen var i underkant efter 45 minuter men Andreas Linde i mål svarade för flera fina räddningar och höll Sverige kvar i matchen.

OS i Rio de Janeiro 2016

I den första halvleken kom Sverige bara till en bra möjlighet. En fin boll från Astrit Ajdarevic öppnade för Mikael Ishak – den sistnämnde drog till direkt men skottet gick en bra bit utanför.

– Vi är inte tillräckligt vassa i första halvlek. Nigeria är enormt fysiska och vi går i fällan gång på gång genom att spela för korta passningar, säger förbundskapten Håkan Ericson till TV3.

Måstematch mot Japan

Bara minuter in i den andra halvleken tvingades Linde till ännu en svettig räddning när John Obi Mikel fick på en jätteträff en bit utanför straffområdet. Nigeria kontrollerade matchen och Sveriges enda kvitteringsläge kom i matchens absoluta slutskede.

Muamer Tankovic hittade Ajdarevic i straffområdet men skottet tog på en täckande nigeriansk spelare.

– Alltid tråkigt att förlora. Jag är besviken över vår första halvlek där vi inte kommer upp i standard men i andra visar att det går att spela mot dem, säger Ericson.

Sverige står på en poäng inför den sista matchen mot Japan. Där krävs vinst och även om  Japan hämtade upp 0–2 till 2–2 mot Colombia i dag är svenskarna fortfarande i behov av nigeriansk hjälp för avancemang.

FÖRUTSÄTTNINGAR

Förutsättningarna inför slutomgången, Sverige–Japan och Nigeria–Colombia, på onsdag:

+ Sverige måste vinna för att ha en chans att gå vidare.

+ Det enda som vid svensk seger kan snuva Blågult på en OS-kvartsfinal är om Colombia