Foto: TT Nyhetsbyrån

Nilsson: ”Det är en mörk dag”

Uppdaterad
Publicerad

Det slog ner som en bomb. Blatter och Platini stängs av i 90 dagar. Nu reagerar Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollsförbundet, SvFF. ”Väldigt överraskad att Platini är inblandad”, säger han.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i SvFF, som tidigare var positiv till att Platini skulle efterträda Blatter som Fifa-president, blev chockad över beskedet att Uefa-ordföranden var inblandad. 

– Det är naturligtvis ett väldigt stort beslut för den internationella fotbollen, vi är inte direkt överraskade att det kommer besked kring Blatter och en avstängning men är väldigt överraskad över att Platini är inblandad. Vi får se vilka konsekvenser det kan ge i det kommande valet.

FIFA

– Det blir alltid negativt när något som detta når oss. För internationella organ är det en mörk dag, säger han.

”Upprörd och besviken”

Ni har tidigare varit positiva till Platini som efterträdare, hur ser du på det nu?

– Vi tillsammans med många andra förbund har varit positiva, med de signaler vi fick så var inte Platini misstänkt men med den här avstängningen måste vi verkligen analysera vad detta kan ge för konsekvenser och hur vi ska ta ställning till detta. Klart det är väldigt olyckligt.

Det är inte första gången det blåser kring Fifa och nu kräver Nilsson förändring.

– Vi behöver ett nytt fungerande Fifa, för som det är nu är det fullständigt oacceptabelt. Vi behöver en ny grund att stå på.

Hur känner du själv när du nås av något sådant?

Man blir oerhört upprörd och besviken när något sådant här händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet