Nilssons hörnor tog Rosengård närmre CL-åttondel

Rosengård vann det första mötet i sextondelsfinalen i Champions League, borta mot finska PK-35 med 2-0. Lina Nilsson låg bakom ett av målen och satte det andra med en hörna direkt i mål.

Försvar var bästa anfall när Rosengård skaffade sig ett utmärkt utgångsläge.

Det regerande svenska mästarlaget vann med 2-0 borta mot finländska PK-35 från Vanda utanför Helsingfors – och det var två backar som gjorde målen.

Båda kom efter hörnor.

Först ut var mittbacken Amanda Ilestedt som satte 1–0 i den tionde minuten. Högerbacken och lagkaptenen Lina Nilsson spädde sedan på till 2–0 i den 76:e minuten.

Hemmalaget hade inte ett enda avslut på Rosengård-målvakten Kathrin Längert medan Malmö-laget hade sju bollar innanför målramen.

Även Kif Örebro inledde med bortaseger, 3-0 mot grekiska Paok Thessaloniki.