Norge utklassade på hemmaplan Foto: Bildbyrån

Norge utklassat på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Norge missade såväl VM i Brasilien 2014 som EM i Frankrike i somras. Och av döma av spelet i VM-kvalpremiären mot Tyskland lär det inte bli någon VM i Ryssland heller.

Redan på förhand var det en svår premiärmatch för norrmännen. Tyskland, som är regerande världsmästare, har aldrig förlorat en VM-kvalmatch på bortaplan och snabbt stod det klart att de inte skulle förlora den här heller.

Norge blev fullständigt utspelat och efter en kvart kunde Tomas Müller trycka in 1-0 till tyskarna. Strax innan pausvilan utökade även bortlaget till 2-0 genom Joshua Kimmich.

– Jag har aldrig, aldrig sett Norge bli så här utspelade på Ullevål, säger förre AIK-spelaren Bernt Hulsker som följde matchen i från Verldens Gang.

I samma studio satt även förre landslagsmannen Kjetil Rekdal. Han var också väldigt kritisk till det norska spelet.

– Vi försvarar oss dåligt. Det är hål överallt, och vi har så dålig passningskvalitet, säger Kjetil Rekdal.

”San Marino-nivå”

I andra halvlek kunde Müller göra sitt andra mål och fastställa resultaten till 0-3.

Efteråt var det många norska fans som ropade på förbundskaptenen Per Mathias Högmos avgång, samtidigt som kritiken fortsatte. Den mest svidande kommentaren kom kanske TV2-kommentatorn, Øyvind Alsaker, med.

– 0-3 hemma i internationell fotboll är idag en förfärlig syn. San Marino-nivå, skrev Alsaker på twitter.

alsaker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.