Foto: Bildbyrån

Norrköping hängde till slut på i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Det såg länge ut som om IFK Norrköping inte skulle plocka upp Malmö FF:s inbjudningskort i guldstriden. Men i den 85:e minuten slog Sebastian Andersson till med sitt 2-1-mål mot jumbon Falkenberg som åkte ur. Peking är nu fyra poäng efter Malmö med tre omgångar kvar.

Daniel Sjölund spelade in bollen från högerkanten och Andersson smög fram i mitten och satte dit en bredissida på volley upp i nättaket och Östgötaporten exploderade i ett förlösande jubel.

– Det satt hårt inne men de gjorde en bra försvarsinsats och målvakten var bra. I slutändan var det små marginaler som avgjorde. Det var ett väldigt fint inlägg av Daniel och jag kunde smyga in i straffområdet. Klockan tickar ju på mot slutet, säger Andersson till C More.

Eklund: ”Vi räcker inte till”

Bittert för Falkenberg som gjorde en bra match, tog ledningen efter en spelvändning, men åkte ur allsvenskan denna eftermiddag.

– Vi har haft en tuff uppförsbacke men vi visar en fantastisk inställning. Summa summarum så räcker vi inte till. Vi kvalade förra året men vi ska avluta på ett bra sätt och det är roliga matcher som återstår där vi kan påverka både i toppen och botten, säger FFF:s tränare Hans Eklund.

Närmast har man Malmö hemma på onsdag. Och i matchen efter Helsingborg hemma på söndag. Så Falkenberg kommer att ha fotbolls-Sveriges blickar på sig.

Ställningen i den allsvenska toppen just nu

1. Malmö FF, 60 poäng, plus 29 i målskillnad (27 matcher).

26 oktober: Falkenberg (b), 30 oktober: Gefle (b), 6 november: Hammarby (h).

2. IFK Norrköping, 56 poäng, plus 21 (27).

26 oktober: Elfsborg (b), 30 oktober: Hammarby (b), 6 november: IFK Göteborg (h).

3. AIK, 53 poäng, plus 24 (26).

24 oktober: IFK Göteborg (b), 27 oktober: Häcken (h), 31 oktober: Jönköping (b), 6 november: Kalmar (h).

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.