Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Andersson: ”Någon tår blir det”

Uppdaterad
Publicerad

Sista matchen med gänget. Efter dagens match mot Elfsborg är Janne Andersson klar med IFK Norrköping för att ta över som förbundskapten. ”Tycker människor i Norrköping att vi gjort något bra under de här åren jag varit här är jag jätteglad för det” säger han till nt.se.

En drygt fem år lång sejour i IFK Norrköping är på väg att ta slut. Janne Andersson gör i eftermiddag sin sista match med klubben innan han tar över rollen som svensk förbundskapten.

– Det är många som frågar hur det känns och hur det ska bli, och jag hoppas och tror det ska bli en häftig upplevelse och att vi genomför matchen på ett bra sätt, säger han till nt.se.

”Ett bra konstgräslag precis som vi”

Elfsborg står för motståndet hemma på Östgötaporten.

– Elfsborg är ett jättebra lag. Precis som vi ett bra konstgräslag med individuellt skickliga spelare – flera av hög klass, säger Janne Andersson till klubbens hemsida.

”Någon tår blir det”

Efter matchen väntar nya äventyr för 53-åringen.

– Jag har ju själv tagit beslutet och har vetat om det ganska länge. Jag hoppas och tror att jag ska komma till någonting som utvecklar mig mer både som människa, ledare och tränare, så jag ser fram emot det nya uppdraget. Samtidigt har jag trivts fantastiskt bra både med mina spelare och ledarkollegor, allt folk i klubben och så vidare med våra supportrar och stan och allting, säger han till nt.se.

– Lite vemod och någon liten tår blir det säkert, men sen är det dags att gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.