Norrköping åkte ur CL mot Rosenborg Foto: Bildbyrån

Norrköping ute ur Champions League

Tre snabba mål i den andra halvleken och Norrköping skapade spänning i den andra kvalmatchen. Men Rosenborgs 3-1 i första mötet och två bortamål i afton fällde Norrköping, som ändå vann matchen med 3-2.

När bortalagets lagkapten Mike Jensen tryckte undan Daniel Sjölund och spelade in bollen till Yann-Erik de Lanlay som enkelt kunde peta in 2-0 trodde nog de flesta att Norrköpings CL-äventyr var över. Men Peking gav sig inte så lätt. På hemmaplan kan den regerande svenska mästaren stå för närmast osannolika bedrifter.

På tre minuter var hemmalaget uppe i likaläge. Först efter reducering av Sebastian Andersson, gjorde mål för fjärde matchen i rad, när han spelade sig fri. Och placerade bollen mellan Rosenborgs-målvaktens ben.

Norrköping gick från uträknade – till 2-2. Sjölunds inlägg mötte Blomqvists fot som efter målvaktsretur nickades in av Christoffer Nyman.

”Vi är besvikna”

Matchen fick ny energi. Men i och med Rosenborgs två bortamål krävdes tre mål på en halvtimme från Norrköping för att ta sig vidare i CL-kvalet.

Ett steg närmare en otrolig vändning kom Norrköping när Sebastian Anderssons ninjasparkade in 3-2. Sedan började hela Östgötaporten hoppas och kanske nästan våga tro på det osannolika. Men med hedern i behåll fick Norrköping lämna Champions League.

– Vi är besvikna över att vi inte klararav det. Men vi spelar den fotbollen vi vill och jobbar stenhårt över 90 min.  Grabbarna ska vara stolt, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson till Viasat Fotboll.