Larsson rasande när Helsingborg tappade

Uppdaterad
Publicerad

I minut 78 gjorde Helsingborg 2–1.

I minut 95 (!) gjorde Norrköping 3–2.

Helsingborgs tränare Henrik Larsson var förbannad.

”Jag bjuder på rubrikerna: Det här är inte bra nog”, sade den domarkritiske tränaren till SVT Sport.

Helsingborg hade ledningen med bara tio minuter kvar. Men tack vare Daniel Sjölund och Andreas Johansson kunde Norrköping både kvittera och ta hem alla tre poängen. 3-2-målet kom på tilläggstid och efteråt var Henrik Larsson märkbart irriterad.

Larsson var irriterad på två saker:

Fotbollskväll
  • Han ville att Darijan Bojanic skulle ha frispark i stället för att få spela vidare enligt fördelsregeln
  • Han ansåg att det förmodligen var offside på det matchavgörande målet.

– Jag vill inte låta som en dålig förlorare, men det är riktigt dåligt dömt av domaren. Jag tycker att han är riktigt dålig. Vi ska ha frispark... Det är för dåligt! säger Henrik Larsson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag bjuder på rubriker i Aftonbladet, jag bjuder på rubriker i Expressen. Det här var inte bra nog. Jag är väldigt irriterad. Det här är inte bra nog.

SVT Sports experter håller inte med

Men SVT Sports experter håller inte med ”Henke”:

  • Om Henkes ”fördelsregeln”-ilska:

– Domaren kan blåsa, men vill han lämna fördel... det kan bli en kontring för Helsingborg. Jag kan inte hänga domaren för det där, säger Daniel Nannskog.

  • Om Henkes offside-ilska:

– Inte offside, målet är korrekt, säger Markus Johannesson.

Johannesson manar också Henke till lugn:

– Det är kul med känslor, men även Henke måste fundera på hur han uppträder och vad man säger till domaren, säger han.

Drömmål och känslor

Annars var det en match som bjöd på flera varianter av det något slitna begreppet drömmål. IFK:s Arnor Traustason och Helsingborgs Darijan Bojanic tävlade om matchens vackraste långskott med sitt 1-0- respektive 1-1-mål, på varsin sida om pausvilan.

Och skåningarnas skyttekung Robin Simovic trumfade dem bägge när han chipvände bort en motståndare i straffområdet och dunkade in ledningsmålet i det bortre krysset med tio minuter kvar – en prestation och en tidpunkt värdigt ett segermål.

Men så blev det alltså inte. Matchens siste målskytt blev istället Andreas Johansson som gjorde sitt första mål i årets allsvenska.

– Rätt läge att ta fram det, härligt att frälsa publiken. Jag tycker vi spelar bra fotboll. Vi löser det bra, och fantastiskt skönt att avsluta som vi gör, sade Johansson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet