Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya Brasilien tog sjunde raka

Uppdaterad
Publicerad

Nya Brasilien tog gruvlig revansch för VM-finalförlusten för 17 år sedan när man åter besökte Stade de France och slog Frankrike med 3-1 i en träningsmatch. Extra skön var nog segern för brassarnas förbundskapten Dunga som spelade då och mötte Frankrikes motsvarighet Didier Deschamps. 

Real-backen Raphael Varane lyfte mot skyn och nickade in 1-0 efter en fin hörna av Mathieu Valbuena. Brassarna lyckades inte hålla undan den kraftfulle backen som satte dit pannan och Jefferson var chanslös. Chelseas Oscar kvitterade i slutet på första halvlek efter ett fint instick av Firminho. Mittfältaren drog till direkt och satte bollen mellan benen på Mandanda.

Matchens snyggaste var när Willian hittade fram till Barcas Neymar som skar in från vänster och dundrade upp bollen i nättaket från nära håll. Det var 23-åringens 43:e landslagsmål i 61:a landskampen. Luiz Gustavo nickade sen in 3-1 när det franska försvaret stod och sov.  Segern var nya Brasiliens sjunde raka efter VM-debaclet och i truppen är bara nio spelare kvar från sommarens plåga.

– Jag försöker ge spelarena självförtroende efter VM och jag letar efter en balans. Vi spelade bra och med fart. Vi höll vår taktik och vi var komapkta. Vi gjorde några misstag, men när balansen blev rätt så lyckades vi att vinna, säger förbundskapten Dunga.

Fransmännen hade flera chanser att göra mål. Men Karim Benzema stod för en grov miss när han sköt över i fritt läge och nicken från nära håll i första räddade målvakten.

– Det var en tung förlust. De straffade oss för våra misstag och de är snabba där framme. Vi visste att vi mötte ett bra lag. Vi måste vara skarpare och mer effektiva, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps.

Brasiliens segersvit efter VM-smällen

1-0, Colombia (h).

1-0, Ecuador (h.)

2-0, Argentina (h.)

4-0, Japan (b.)

4-0, Turkiet (b.)

2-1, Österrike (b.)

3-1, Frankrike (b.)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.