Foto: TT

Nya oroligheter i Marseille

Uppdaterad
Publicerad

EM-matchen mellan England och Ryssland i Marseille har överskuggats av flera stora bråk mellan lagens supportrar. För tredje dagen i rad har bilder på kravall-liknande oroligheter kablats ut, och enligt nyhetsbyrån AFP tvingades polis och säkerhetsvakter använda tårgas för att sära på huliganerna.

– Lugnet ska nu ha återvänt och här vid arenan är det lugnt, säger SVT Sports Björn Nordling som är på plats utanför Stade Vélodrome där matchen ska spelas i kväll.

Den franska polisen har erbjudit de engelska fansen eskort till matcharenan, för deras egen säkerhets skull. I dagsläget är en engelsk supporter illa skadad och svävar mellan liv och död, rapporterar tidningen La Provence.

Fotbolls-EM

– Polisen ingrep efter att ett stort bråk mellan engelska, ryska och franska supportrar brutit ut, säger den lokala polischefen Laurent Nunez.

Sju personer greps efter fredagskvällens bråk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet