Forsberg har gjort sju Bundesliga-mål den här säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt Bundesliga-mål för Forsberg

Emil Forsberg fortsätter att imponerade i RB Leipzig. I 3-1-vinsten över Köln nätade svensken redan efter fem minuter.

Efter att ha tagit emot bollen precis utanför straffområdet, drog Forsberg en Köln-försvarare med högern för att sedan avsluta direkt med vänstern i målvaktens högra hörn. Målvakten Thomas Kessler, som sekunder innan stått för en misslyckad rensning, hann inte ner för att rädda bollen.

Målet är Forsbergs sjunde i Bundesliga den här säsongen. Så sent som för en vecka sedan stod svensken, som nyligen förlängde med Leipzig, för ett mål och en assist i vinsten över Borussia Mönchengladbach.

Behåller försprånget till Dortmund

Oturen, eller kanske oskickligheten, fortsatte för Köln i den första halvleken. I den 34:e minuten stötte Dominic Maroh bollen i eget mål från nära håll på ett inlägg från en Leipzigspelare.  I den andra halvleken reducerade sedan Yuya Osako till 2-1 innan Timo Werner satte slutresultatet 3-1 i den 65:e minuten.

Ligatvåan Leipzig behåller därmed försprånget på åtta poäng ned till trean Borussia Dortmund, som slog Freiburg borta med 3-0. De tre främsta lagen i Bundesliga har en direktplats till Champions League, medan den fjärde får kvala.

Bayern krossade Hamburg

Upp till ettan Bayern München skiljer det dock fortsatt fem poäng. I hemmamötet med Hamburg, där Albin Ekdal hoppade in efter en timmes spel, vann man med förkrossande 8-0 efter bland annat ett hattrick av Robert Lewandowski.

Det innebär att ligamötena lagen emellan de sju senaste säsongerna i München har slutat totalt 44–3 till Bayern München, fördelat på 5–0, 8–0, 3–1, 9–2, 5–0, 6–0, och nu då 8–0.