Ny smäll för Inter. Foto: TT

Nytt fiasko för Inter i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Noll poäng på två matcher. Efter att man satte svärdet i draken Juventus skulle italienska storklubben Inter ta revansch i Europa League. Det gick sådär och Sparta Prag skrällde.

Det började illa. Backen Andrea Ranocchias passning från egen högerkant gick rakt in i banan, bollen gick fram till Sparta Prags Dockal som slog en låg passning till Kadlec. Felipe Melo misslyckades med tacklingen och Kadlec satte bollen i hörnet. Då hade det bara gått sju minuter.

När hemmalaget gjorde en snabb frispark medan Inter-försvaret stod och sov så blev Kadlec helt ren med Handanovic. Den omarkerade anfallaren gjorde inget misstag när han vandrade in i straffområdet och bredsidade in sitt andra mål för kvällen. Då hade det inte ens gått en halvtimme.

Europa League

Såg ljuset – och rött

Italienarna såg ett ljus i tunneln när Palacio rann igenom, framspelad av Eder, och kunde reducerade till 2-1 med knappa kvarten kvar. Men det slutade lika illa som det började. Ranocchia fick sitt andra gula kort när han fult stoppade Pulkrab med vänsterarmen.

Utvisning och frispark för tjeckerna. Bollen gick över alla spelare, nickades in från höger i en hög båge av Mazuch och en omarkerad Holek satte pannan till. 3-1 i öppet mål och ridå för Inter. Förlusten var klubbens andra raka i Europa League och formen sviktar trots segern mot ligafavoriten Juventus i helgen. Nu väcks nya frågetecken för kritiserade tränaren Frank de Boer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet