Foto: Bildbyrån

Nytt storlag för engelska skrällgänget

Uppdaterad
Publicerad

Middlesbrough slog ut regerende Premier League-mästarna Manchester City i fjärde omgången av FA-cupen. Efter dagens lottning står det klart att det lär krävas en ny toppinsats för avancemang – nya motståndet blev regerande cupmästarna Arsenal.

Hemma mot Middlesbrough trodde nog hela den blåa delen av Manchester att avancemanget till FA-cupens femte omgång var så gott som klar på förhand. Men i en av omgångens två superskrällar lyckades Middlesborugh nolla regerande ligamästarna i sin 2-0-seger.

Som tack för det gavs laget en biljett vidare i turneringen, men redan i nästa omgång väntar nästa stentuffa match. Nämligen fjolårets vinnare av FA-cupen – Arsenal.

Fjärde omgångens många skrällar gör att FA-cupen ser öppnare ut än på många år, och lag som Arsenal – och Manchester United om de tar sig vidare från sitt omspel – redan nu lär se bucklan hägra vid horisonten.

Hela lottningen

Crystal Palace – Liverpool eller Bolton

Arsenal – Middlesbrough

Aston Villa – Leicester

West Bromwich – West Ham

Bradford – Sunderland/Fulham

Blackburn – Stoke eller Rochdale

Derby – Reading

Preston eller Sheffield United – Cambridg eller Manchester United

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet