Oavgjort inför rekordpublik

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo fick besök av serieledarna Jönköping – då vallfärdade folk till planen och fick se hemmalaget ta poäng för tredje matchen i rad.

4489 personer tog sig till Finnvedsvallen för att bevittna ett smålandsderby mellan Värnamo och Jönköping i Superettan. Men de bjöds inte på något skönspel elller heta målchanser i den första halvleken. Och det dröjde en kvart in i den andra innan publiken skulle få se mål.

Robert Gojani klev fram när gästerna fick en frispark, bollen styrdes på en hemmaspelare och ställde målvakten Björn Åkesson. 1–0 var ett faktum och lika så Gojanis första mål för i år i Superettan.

Superettan 2015

Men hemmalaget skulle komma tillbaka och det tämligen omgående. Efter att Dzenis Kozica gått omkull i straffområdet pekade domaren på straffpunkten. Fram klev han själv och la iskallt in bollen mitt i målet.

– Man måste tro på sig själv och det är bara att lägga den i mitten, säger Värnamos Dzenis Kozica till TV4 Sport.

Serieledarna försökte gå för ett 1-2-mål, men fick nöja sig med en poäng.

– Vi får inte riktigt till det i dag i tajmingen, vi är lite halvbesvikna över att vi bara får med oss en poäng. Vi ska komma till flera lägen en sådan match, säger Jönköpings tränare Jimmy Thelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet