Eskilstuna Uniteds Annica Svensson hemma på Tunavallen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Ödmjukt Eskilstuna jagar guld mot Mallbacken

Uppdaterad
Publicerad

Överraskningen Eskilstuna har tre hinder kvar på sin marsch mot SM-guld. Dagens hinder: bottenlaget Mallbacken hemma på Tunavallen.

– Vi är riktigt nöjda med att ha blandat oss i toppstriden. Samtidigt har vi tre tuffa matcher kvar. Vi möter Mallbacken som kämpar för att hålla sig kvar, Linköpings FC som även de är med i guldstriden och Kopparbergs Göteborg FC som är ett erkänt bra lag, säger tränaren Viktor Eriksson till damfotboll.com.

Laget är två poäng efter Rosengård, som har en match mer spelad. För att återta platsen i förarsätet krävs seger mot Sunne-laget Mallbacken, som haft en kämpig säsong men en positiv formtrend under hösten.

Damallsvenskan 2015

– Mallbacken är ett hårt arbetande lag och kämpar i den nedre delen av tabellen, men de är inte mindre farliga för det. Det är verkligen inget lag att underskatta och hela det här året visar att det inte finns några enkla matcher i Damallsvenskan, säger Eriksson till Damfotboll.com.

Eskilstuna, som gått från nykomlingar till guldfavoriter på bara ett år, har alla spelare tillgängliga utom långtidsskadade Elena Sadiku och Frida Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet