Foto: TT Nyhetsbyrån

Officiellt: AIK sparkar Andreas Alm

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Alm lämnar AIK som tränare med omedelbar verkan. Det bekräftar klubben på sin hemsida. ”Han fick veta det i går”, säger sportchefen Björn Wesström till SVT Sport.

– Han fick veta det igår under mötet, säger Wesström till SVT Sport.

Trots att Andreas Alm tagit klubben till flera topplaceringar sedan han tillträdde 2011 får han inte fortsatt förtroende.

– Historien är en del. Men vi väljer att blicka framåt och vi har vägt in en mängd aspekter vilket samarbete vi ska ha, säger Wesström.

”Andreas Alm har under sina år som tränare och chefstränare gjort många saker som har varit och är bra för AIK. Han har etablerat AIK till ett stabilt topplag i Allsvenskan, men vår gemensamma resa slutar idag. Skälet är att den rådande situationen totalt sett inte är bra för AIK. När kort- och långsiktig potential idag summeras för de områden som definierar hur AIK mår med Alm som chefstränare så är beslutet att vi idag nått vägs ände”, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström via klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.