Matchotränad Olsson hoppas på speltid

Uppdaterad
Publicerad

45 minuters spel är Martin Olssons facit de tre senaste månaderna på grund av en ihållande axelskada. Det stoppar inte landslagsbacken som hoppas på spel i lördagens EM-kvalmatch. ”Jag tränar hårt så får vi se vad som händer”, säger han till SVT Sport.

Martin Olssons säsong har kantats av en ihållande axelskada som stoppat honom från spel. Under tre senaste månaderna har han endast fått ihop 45 minuters speltid, men hade glädjande besked under dagens presskonferens.

– Axeln känns bra, den är 100 procent. Matchtempot är kanske inte hundra, men jag tränar hårt så får vi se vad som händer till matchen på lördag, säger Olsson till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Detta till trots är han högaktuell för spel i landslagets EM-kvalmatch på lördag borta mot Ryssland.

– Förhoppningsvis ska det inte vara ett problem, jag ska fokusera på den matchen och försöka ge allt och förhoppningsvis tar Erik ut mig, säger Olsson.

– Om jag kör på som jag gjort tror jag att det är en stort chans att jag får spela, jag känner stort förtroende från Erik. Förhoppningsvis känns det bra nu på träningarna, men jag är inte helt hundra på om jag kan spela än, vi får se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet