Jonas Olsson styrde in matchens enda mål på Old Trafford. Foto: Bildbyrån

Olssons ben höll CL-kampen vid liv

Jonas Olssons mål på Old Trafford innebar att spänningen kring kampen om fjärdeplatsen i Premier League fortfarande är vid liv.

Jonas Olsson blev oväntad hjälte för sitt West Bromwich borta mot Manchester United. Mittbacken styrde turligt in matchen enda mål med vaden efter att han träffats av Chris Brunts frispark.

United tryckte på mot slutet och Boaz Myhill i bortalagets mål stod för en heroisk insats. Segern innebär att West Bromwich tog ett stort kliv mot säker mark i botten av tabellen.

Tätare kring CL-strecket

Efter förra veckans resultat såg kampen om fjärdeplatsen i Premier League ut att vara avgjord, men nu lever den igen.

I och med Liverpools seger hemma mot Queens Park Rangers tidigare under lördagen så skiljer nu bara fyra poäng mellan Liverpool och Manchester United.

Men segern satt långt inne. Philippe Coutinho gav Liverpool ledningen med ett snyggt avslut. Men nedflyttningshotade QPR kom tillbaka och kvitterade genom holländaren Leroy Fer i den 73:e minuten.

Fem minuter senare fick Liverpoolkaptenen Stephen Gerrard chansen att ge sitt lag ledningen igen från straffpunkten men Rob Green i QPR-målet räddade.

Gerrard fick dock sin revansch med tre minuter kvar när han nickade in 2-1 efter en hörna.

Även Tottenham kan, vid seger mot Manchester City i morgon, ta sig upp på samma poäng som Liverpool och sätta ännu mer press på United inför de tre sista omgångarna.

Hoppet lever för Sunderland

Sebastian Larssons Sunderland tog en blytung seger med 2-1 hemma mot Southampton efter två straffmål av Jordi Gomez. Larsson spelade från start och byttes ut med tio minuter kvar av matchen.

Även nykomlingarna Leicester knep en mycket viktig seger hemma mot Newcastle med klara 3-0. Förlusten var den åttonde raka för Newcastle i ligan.