Blir det United för Zlatan? I så fall borde han se till att få betalt i euro, menar Patrick Mörk. Foto: Bilden till höger: Patrick Mörk

”Om jag vore Mino Raiola nu...”

Uppdaterad
Publicerad

Det brittiska pundraset kan få konsekvenser för kontraktsförhandlingar menar svenske agenten Patrick Mörk.

Tidigt på midsommarafton kom beskedet som överraskade många: Storbritannien går ut ur EU. Brexit var ett faktum, även om det lär ta lång tid att genomföra förändringen praktiskt.

Pundet rasade rejält efter beskedet. Tidigt på morgonen var pundet på sin lägsta nivå på 31 år gentemot dollarn. När Londonbörsen öppnade vid niotiden föll den direkt med åtta procent.

”Skulle försöka skriva kontraktet i euro”

– Vore jag Mino Raiola nu, och om det stämmer att Zlatan är nära United, då skulle jag försöka skriva kontraktet så att lönen betalas i euro, säger Mörk till SVT Sport.

– Säg annars att Zlatan erbjuds tio miljoner pund per år, och pundet tappar tio procent. Då försvinner en miljon där, fortsätter agenten.

För klubben kan det bli kostsamt, men för spelaren bättre.

– När spelare gått till Ryssland har vi i vissa fall sett till att lönen betalas i euro. Och det var ju tur, för sen kom raset där. Men pundet kanske blir mer stabilt snart, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.