Ordbråk inför Rosengårds Champions League-retur

Uppdaterad
Publicerad

Det var frostigt på presskonferensen dagen före FC Rosengårds kvartsfinalretur mot tyska Wolfsburg i Champions League.

”De är trängda”, säger Therese Sjögran på presskonferensen.

Malmölaget klarade 1-1 borta och nu ska de fixa avancemanget hemma på konstgräset på Malmö IP. Semifinalen finns om hörnet – om Sjögran och hennes lagkompisar får till 0-0 eller vinner.

I fjol förlorade Rosengård åttondelsfinalen mot just Wolfsburg.

– De har vunnit Champions League två år i rad och är inte vana vid att vara pressade, säger Therese Sjögran under en presskonferens inför morgondagens match.

Felaktig utvisning

Tyskarnas tränare Ralf Kellerman drog fram det som hände i Wolfsburg förra veckan, bland annat pratade han om den felbedömda utvisning som drabbade hans lag.

– Inte bara det, vissa Malmöspelare uppträdde oschysst, säger Kellerman.

Han säger att Wolfsburg avser att vinna i morgon och gå vidare till semifinal, och utlovar också fysiskt och snabbt spel. Wolfsburg har tränat på konstgräs hela veckan.

– Men de är inte vana att spela matcher på konstgräs. Klart det är en fördel för oss, säger Sjögran och tillägger:

– Det är irriterande att han (Kellerman) säger att vi spelade oschysst. Vi stod upp bra där borta och är inte rädda att ta hårda närkamper, även om vi gillar finlir.

Sjögran har under sin långa karriär inte upplevt en presskonferens där det var så frostigt mellan tränarna som det var mellan Kellerman och Tilly.

– Nej, det har jag inte. Men är man van vid att vinna som de är så kändes det surt att tappa poäng hemma. De har i stort sett samma lag som vunnit Champions, så det var bra gjort av oss. Vi var lite nervösa därnere i början, det märkt se på hur vi hanterade fasta situationer. Men nu har vi gnuggat sånt i veckan och ska försöka spela snabbt på vårt underlag, säger hon.

Sista säsongen

För landslagsveteranen är lördagens match en härlig morot:

– Absolut. Det är den viktigaste matchen för mig eftersom det lutar åt att det är min sista säsong. En semifinalplats skulle sitta fint och gärna att vi tar nästa steg också.

Enligt lagets tränare Markus Tilly kommer Rosengård att lägga upp taktiken efter det oavgjorda resultatet och utnyttja situationen.

– Vi har ett bra resultat att spela på, de är frustrerade över att inte ha vunnit hemma och har skadeproblem. Vi behöver inte gå hårt framåt och få ett mål i baken. Samtidigt vill vi visa vår publik att vi kan spela fin fotboll, säger han.

På fredagen hade man sålt 2 000 biljetter men Sjögran hoppas på det dubbla antalet och tryck på läktarna när matchen blåses igång.

– Det är mycket snack på stan också, det är man inte van vid, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.