ÖSK-jubel ett 2-2-målet. Foto: Bildbyrån

Oavgjort i allsvenska toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Stekhete Emir Kujovic såg ut att avgöra söndagens allsvenska toppmöte med två mål för IFK Norrköping. Men Örebro kvitterade i andra halvlek och ordnade ett kryss, 2-2. ”Känns jäkligt onödigt att tappa ledningen”, säger IFK-tränaren Janne Andersson.

Det var ett formstarkt Örebro, med tre raka segrar, som tog emot serieledaren IFK Norrköping hemma på Behrn Arena. Men länge såg det ut som att man inte skulle få mycket för den fina formen.

För efter ett tidigt ledningsmål av Maic Sema, efter ett missförstånd i Norrköpings försvar, vände Norrköping matchen i första halvlek efter två mål av Emir Kujovic. Norrköping hade sedan full kontroll på matchen, innan Örebro kvitterade med kvarten kvar och såg till att båda lagen fick med sig en poäng.

– Det känns tomt. Vi borde ha rett ut det här och inte släppt in tvåan, det känns nästan som en förlust, säger Kujovic till SVT.

Norrköping utan många spelare

Kvitteringsmålet gjorde Daniel Gustavsson efter ännu en assist av Astrit Ajdarevic.

– Jag ser att Astrit har bollen och försöker hålla bredden. Sen utmanar jag på utsidan och försöker få den i bortre och den går in, säger 2-2-skytten Gustavsson till SVT.

Norrköping saknade skadade spelare som David Mitov Nilsson, Nikola Tkalcic, Arnor Ingvi Traustason, Eric Smith och Andreas Blomqvist medan Daniel Sjölund missade matchen på grund av avstängning. Det var därför dubbla känslor för tränare Janne Andersson efter krysset.

”Vi har fullständig kontroll”

– Vi gör en jättebra bortamatch med tanke på hur många som är borta. Vi har matchen fullständig i kontroll vid 2-1. Det känns jäkligt onödigt att tappa ledningen, säger han till C More.

Trots de två tappade poängen behåller IFK serieledningen, åtminstone fram till Malmös match mot Falkenberg under måndagskvällen. Norrköping är två poäng före Malmö i nuläget, medan Örebro är en placering och en poäng bakom den regerande mästaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.