IFK Norrköpings spelare jublar. Foto: Bildbyrån

Norrköpings urladdning avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping behövde bara en halvlek för att avgöra mot Gefle hemma på Nya Parken. Laget hade 2-0 redan efter 13 minuter och gick till pausvila med 4-0. Efter ett tröstmål av Johan Oremo slutade matchen 4-1. – Det var fantastiskt, säger tränaren Janne Andersson till C More.

Hemmalaget Norrköping har åkt på några tunga smällar i årets allsvenska men i kväll tog man tag i taktpinnen direkt. Redan i sjätte minuten slog Christoffer Nyman till på volley från en punkt utanför straffområdet, otagbart i ena gaveln. En drömstart som gav mersmak. Efter sju minuter smällde det till igen: Arnór Ingvi Traustason höll sig framme i en trasslig situation i straffområdet och tryckte bollen i nät. Gefles försvar lämnade en del att önska vid detta mål.

Men Traustason var inte färdig. Vid 3-0 slog islänningen ett kanonskott från drygt 20 meter upp i krysset. Och i halvlekens slutsekunder högg Nyman på en retur och satte sitt andra mål praktiskt taget i öppet mål – 4-0.

Allsvenskan 2015

– Vi gör det bra. 4-0 i halvtid är helt OK. Vi punkterar matchen där, säger IFK:s egna produkt Nyman till SVT Sport.

”Två billiga mål”

Gefle hade då inte presterat en enda målchans och samtidigt slarvat med både försvar och passningsspel.

– Vi blir lite skärrade och får ingen kontroll alls på matchen. Prestationen är alldeles för dålig. Vi är inte alls nöjda med det vi gör i första halvlek, säger Johan Oremo till SVT Sport.

Stoppade blödningen

I andra perioden fick Gefle stopp på blödningen och även ett reduceringsmål av Johan Oremo, en nick efter ett bra inlägg av Aspgren. Oremo gick nu upp på fyra fullträffar denna säsong och leder skytteligan.

Men någon vändning var aldrig nära. Matchen gick ner i tempo och inget av lagen presterade något vidare anfallsspel.

– Det är en bedrövlig första halvlek, den förstör alla möjligheter. Vi får precis den start som vi absolut inte vill ha. Det är bara att konstatera att ingenting fungerar i första halvlek. Från hur vi formerar oss, aggressivitet, dueller – det är ingenting som fungerar, säger Gefletränaren Roger Sandberg till SVT Sport.

”Otroligt nöjd”

IFK Norrköpings Janne Andersson var desto muntrare.

– Det var fantastiskt. Bra utdelning för det första, och att spela så bra fotboll, släppa loss. Jag är otroligt nöjd, det var jätteskönt, säger han till C More efter uppvisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet