SVT-experten Frida Östberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Östberg: ”Damallsvenskan får hem en profil”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Sport är Lotta Schelin klar för FC Rosengård, något som experten Frida Östberg hoppats på sedan beskedet om Schelins avsked med franska storklubben Lyon blev känt. ”Framför allt tror jag att det är viktigt för damallsvenskan att få hem en profil”, säger SVT-experten Frida Östberg.

Efter åtta år i franska Lyon vänder svenska landslagsanfallaren Lotta Schelin hemåt och enligt uppgifter till SVT Sport är hon klar för svenska mästaren.

”Ett professionellt gäng”

– I Lottas fall är det bra att hon hittar ett lag där hon får bra sparring på träningen och att hon får komma ut och spela i Champions League. I Göteborg tror jag att hon hade fått ta ett större ansvar på fler platser på planen men här (Rosengård) tror jag hon har mer förutsättningar för att komma in i ett professionellt gäng, där man satsar väldigt högt, säger Östberg som hade förhoppningen om att Schelin skulle hamna hos det svenska mästarlaget.

Spelare med mest CL-erfarenhet

Lotta Schelin som är den svenska spelare med flest Champions League-titlar, totalt tre gånger har hon varit med när hennes gamla klubb, Lyon, korades till Europas bästa lag.

– Det är ju helt fantastiskt vilken erfarenhet hon bär på. Hon kan nu hålla en hög lägstanivå och vi (svenska landslaget) behöver en Lotta Schelin i form och damallsvenskan och Champions League kommer må bra av att Rosengård får en sån spelare med sån erfarenhet och kompetens på toppnivå i Europa, säger Frida Östberg som hoppas att Schelin blir kvar i Rosengård under två säsonger.

– Två år till så att hon spelar EM för Sverige också, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.