Foto: SVT

Östberg: ”Försäsongsfasoner”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige svarade för en mirakelvändning när Europamästaren Tyskland besegrades med 4-2 i Algarve Cup igår. En stor självförtroendehöjare inför sommarens VM – men matchen visade även på stora brister hos det svenska laget.

– Det är lite försäsongsfasoner – när domaren blåser måste man vara där och veta sin roll, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

När första matchen i Algarve Cup spelades igår fick Sverige minst sagt en tuff start. Tyskorna tog ledningen redan efter 89 sekunder genom Marozsan, och bara minuter senare utökade en frispelad Laudehr till 2-0.

– Det är en otroligt tuff start, konstaterar SVT Sports expert Frida Östberg.

Damlandslaget i fotboll

– Båda målen är ju klassmål, det är riktigt fina prestationer av Tyskland. Men just att det är så stirrigt i Sverige, det känns jobbigast.

Men Sverige lyckades samla ihop sig och efter Caroline Segers reducering i 23:e minuten kommer till slut vändningen till 4-2.

– I andra halvlek tar Sverige initiativet. Det är fantastiskt roligt att se att Sverige återigen kan ha en match där man vänder ett underläge – en stark prestation och bra för självförtroendet att ta med sig, säger Östberg som menar att det är viktigt att vinna mot Tyskland, men att matchen framför allt visar vilka brister Sverige måste jobba på.

– Nu får man titta mer på hur man ska jobba i försvarararbetet över hela banan, så att man inte får de här baklängesmålen. Hur man hittar rätt i positioner, rätt till spelare och så vidare.

På fredag väntar Brasilien, avspark 14.30 (svensk tid).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet