Frida Östberg. Foto: SCANPIX

Östberg: ”Går ner i Brasiliens tempo”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Frida Östberg är kritisk till Sveriges insats mot Brasilien i Algarve Cup. – Sverige går ner i tempo och spelar Brasiliens fotboll, säger Östberg efter 0-2-förlusten.

– Brasilien är väldigt tekniskt individuellt och för att slå dem måste vi spela mer taktiskt och samarbeta mer kollektivt. Det blev alldeles för mycket långbollar från backlinjen. Insticken borde slås från mittfältet i stället. Vi blir alldeles för lättlästa, säger Östberg.            

Hon tror fortfarande att Sverige har bra chans i VM. Men det krävs mycket arbete innan laget är redo.           

Damlandslaget Fotboll

– Positionsspelet inom och mellan lagdelarna måste förbättras rejält. Sverige kan i sina bästa stunder slå alla lag och gå väldigt långt i VM. Men det finns mycket att jobba på för att komma dit, säger Frida Östberg.

Ljuspunkterna i den svenska insatsen hittar experten i anfallaren Jennie Hjohlman och den inhoppande målvakten Carola Söberg.

– Hjohlman är en fantastisk fotbollsspelare. Hon blev lite för ivrig när hon fick öppet mål och lutade sig bakåt för mycket men annars gör en riktigt bra match. Jag vill se henne mer i landslaget och gärna bredvid Lotta Schelin.

– Carola Söberg är jätteintressant. Hon gjorde en fantastiskt fin räddning direkt när hon kom in i första halvlek. Hon deltar mycket i spelet och visar upp ett bra självförtroende och pondus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet